Remind – ΕΟΚ

Remind - ΕΟΚ

ΜΙΑ ΝΙΚΗΦΟΡΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ: ΠΩΣ Η REMIND ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΗΚΕ ΜΕ ΤΗΝ ΕΟΚ- ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΦΥΣΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΗΛΙΚΙΑ

Νικηφόρα ήταν η συνεργασία της REMIND-Ελληνικής Εταιρείας Νόσου Alzheimer και Συγγενών Διαταραχών Χαλκίδας με την ΕΟΚ- Ελληνική Ομάδα Καλαθοσφαίρισης, ενόψει του αγώνα της Εθνικής μας Ομάδας Μπάσκετ Γυναικών με την Τσεχία την Κυριακή 12 Νοεμβρίου στη Χαλκίδα.

Μέλη του ΔΣ, προσωπικό και ωφελούμενοι της REMIND, χειροκροτήσαμε τον επιτυχή αγώνα της ομάδας μας, στο κατάμεστο από άτομα όλων των ηλικιών γήπεδο «Τ. Καμπούρης» και παράλληλα είχαμε την ευκαιρία να ενημερώσουμε άτομα όλων των ηλικιών για την υγεία του εγκεφάλου και την πρόληψη της άνοιας, σχεδιάζοντας κατάλληλο υλικό και για τους μικρούς μας φίλους.

Στη διάρκεια του ημιχρόνου, η Πρόεδρος, Ευαγγελία Αγγελίδου, παρέλαβε από την Άννη Κωνσταντινίδου επιταγή ύψους 1000€ από τα έσοδα των εισιτηρίων του αγώνα, για την στήριξη των προγραμμάτων φυσικής άσκησης σε άτομα τρίτης ηλικίας που κατοικούν σε απομακρυσμένες περιοχές.

φωτο 1
φωτο 5

Στο πλαίσιο της συνεργασίας, ο Γενικός Γραμματέας της ΕΟΚ, Νίκος Νικολόπουλος και η υπεύθυνη μπάσκετ γυναικών, μέλος ΔΣ ΕΟΚ Άννη Κωνσταντινίδου, επισκέφθηκαν το Κέντρο Ημέρας «Αγία Ειρήνη», όπου και ενημερώθηκαν για τα προγράμματα που απευθύνονται στα άτομα της τρίτης ηλικίας και τους φροντιστές τους δείχνοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον και δώρισαν μια μπλούζα της Εθνικής Ομάδας με τις υπογραφές των αθλητριών. Στο Κέντρο Ημέρας «Αγία Ειρήνη», όπου άτομα με αλλαγές της μνήμης παρακολουθούν προγράμματα φυσικής και νοητικής ενδυνάμωσης, ολόκληρη η εβδομάδα είχε εορταστικό κλίμα, με αφορμή την επίσκεψη των μελών της ΕΟΚ και το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός της πόλης, καθώς οι συντονιστές των ομάδων είχαν σχεδιάσει μια σειρά θεματικών δραστηριοτήτων που οι ωφελούμενοι απόλαυσαν με την ψυχή τους, με κατάλληλο στολισμό για την περίσταση και μια ποικιλία δημιουργικών δράσεων.

Η υγεία του εγκεφάλου αποτελεί ένα πεδίο στενά συνυφασμένο με την ψυχική υγεία, στο οποίο υπάρχει ταχύτατη ανάπτυξη της επιστημονικής γνώσης αναφορικά με τους παράγοντες που μπορούν να συμβάλλουν στη διατήρηση και βελτίωση της υγείας και της λειτουργικότητας σε κάθε στάδιο της ζωής, με ευρύτερο κοινωνικό και οικονομικό θετικό αντίκτυπο στην ποιότητα ζωής και εξάλειψη των ασθενειών.
Είναι σημαντικό, που από κοινού με έναν κορυφαίο φορέα του αθλητισμού, στέψαμε την προσοχή του ευβοϊκού κοινού στα θέματα ψυχικής υγείας, απομακρύνοντας στερεότυπα και προωθώντας την ψυχική υγεία και την υγεία του εγκεφάλου σε όλες τις ηλικίες! Πιστεύουμε ότι αυτό το βήμα αποτελεί την αρχή μιας συνεργασίας με μεγαλύτερο αντίκτυπο!

φωτο 4

Στο σημείο αυτό, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης, τους εκπροσώπους, κύριο Νικολόπουλο και κυρία Κωνσταντινίδου και τους συνεργάτες που είχαμε την ξεχωριστή χαρά και τιμή να γνωρίσουμε σε όλα τα στάδια της συνεργασίας και να συγχαρούμε την πρωτοβουλία τους να υποστηρίξουν ενεργά την τρίτη ηλικία με έμφαση στην ψυχική υγεία.
Ευχόμαστε επίσης, να έχουν καλή συνέχεια οι επιτυχίες της Εθνικής μας Ομάδας Μπάσκετ Γυναικών και με το καλό να ξανασυναντηθούμε τόσο στο Κέντρο Ημέρας όσο και στις κερκίδες!

Είναι σημαντικό, που από κοινού με έναν κορυφαίο φορέα του αθλητισμού, στέψαμε την προσοχή του ευβοϊκού κοινού στα θέματα ψυχικής υγείας, απομακρύνοντας στερεότυπα και προωθώντας την ψυχική υγεία και την υγεία του εγκεφάλου σε όλες τις ηλικίες! Πιστεύουμε ότι αυτό το βήμα αποτελεί την αρχή μιας συνεργασίας με μεγαλύτερο αντίκτυπο!